Neurodiverse Coaching bij Bep Verbindt

Het begint bij het erkennen en herkennen dat je als organisatie te maken hebt met professionals waarbij het net even anders werkt.

Het begrijpen en begrepen worden is van essentieel belang om de maximale toegevoegde waarde te kunnen creëren naar elkaar.

Of dit nu om de professional gaat of de leidinggevende of het team, voor elke context kan er een passende coaching toepast worden.

 

 "Neurodivergent" is de terminologie uit de wetenschap en kan verwarrend werken, daarom gebruik ik de term "anders denkend".

De wetenschap maakt onderscheidt in verschillende groepen typeringen, neurodivergent is één van de typering die als groep aangeduid zijn.

Binnen elke groep zijn er ook verschillen in de manier van denken, daarom focus ik me op het maken van de verbinding met als doel dat de individuen elkaar leren begrijpen.

 

 

"It takes one to know one"

Op volwassen leeftijd ben ik er zelf achter gekomen dat ik anders denkend ben dan de meeste mensen in mijn omgeving. In het proces wat volgde ben ik me bewust van geworden voor wat dit voor mij, maar ook voor mijn omgeving betekende en welke impact het heeft om met dit stuk van diversiteit te maken te krijgen in mijn persoonlijke- maar ook professionele omgeving.

Hierdoor heb ik als geen ander de tools in handen om voor organisaties de verbinder te zijn en de vertaalslag te kunnen maken richting de professionals, leidinggevenden of HR.

 

Bij- en nageschoold op het gebied van neurodiversiteit om adequaat en toegerust coach te kunnen zijn.

In de coaching gaat het om de bewustwording en erkenning dat het anders is en hoe hiermee om te gaan.

 


Wat is neurodiversiteit?

Neurodiversiteit betekent dat het brein van mensen verschillend kan zijn en dat er dus verschillende manieren zijn van denken, leren, waarnemen en interpreteren. Neurodiversiteit kan je dus in het rijtje plaatsen van biodiversiteit, culturele en raciale diversiteit.

Binnen de neurodiversiteit wordt er gebruik gemaakt van een aantal termen. Voor de volledigheid staan deze onderstaand uitgelegd.

Neurotypen = de soorten van anders denkenden, hier hoort ook de groep neurotypsch bij.

Neurotypisch = de "normale" denkers. Vaak de grootste groep in een neurodiverse samenstelling.

Neurodivergent = anders denkenden. Hieronder vallen ook de mensen gediagnostiseerd met autisme, dyslexie, dyscalculie, ADHD, hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit en ook de mensen die zich (nog) niet bewust zijn van hun anders denken. 

Neurodivers = samenstelling van neurotypen

 

Zo heet groep mensen Neurodivers waarbij er zowel neurotypische als neurodivergente denkers vertegenwoordigd zijn. Ze horen allen bij een bepaald neurotype.

Wie kan er baat hebben bij Neurodiverse coaching?

Iedereen die merkt dat de interactie met de ander net niet lekker loopt en daarbij het gevoel of ervaring heeft de ander niet te begrijpen of door de ander niet begrepen te worden.

Een team komt niet lekker in "flow" omdat de professionals elkaar niet goed begrijpen of aanvoelen.

Leidinggevenden, professionals, leermeesters en mentoren.

Een afdeling of groep professionals of een managementteam.

Waarom kiezen voor neurodiverse coaching?

  • Voor een duurzame relatie tussen organisatie en professional.
  • Om de maximale toegvoegde waarde uit jezelf of uit je proffesionals te halen.
  • Om meer uit de verbinding tussen professional en leidinggevende te halen
  • Om aantrekkelijk te zijn op de arbeidsmarkt
  • Om op een deskundige manier sturing te kunnen geven aan de diversiteit binnen een organisatie.

 


Ervaar zelf de kracht van Neurodivers coaching

Neem vandaag nog contact op voor een kennismakingsgesprek!